Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 14.03.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.

Software Engineer

- dana
Poslodavac:
Infobip BH d.o.o.
Kategorija:
Informatika
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
14.03.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta: Software Engineer (m/ž)
Sarajevo

Ko smo mi?

Ukratko - 200 hiljada klijenata, preko 1100 zaposlenih, 50 ureda u svijetu, 300+ različitih servisa na oko 2000 servera, 500 miliona SMS poruka dnevno.

Kompanija Infobip nastala je u Vodnjanu, malom mjestu u Istri, Hrvatska, prije 12 godina. Danas brojimo 1200 zaposlenika u 56 ureda u svijetu i imamo 7 developerskih centara (Pula, Zagreb, Rijeka, Sarajevo, Beograd, St. Petersburg i Pune). Najjednostavnije rečeno, bavimo se razvojem platforme za slanje SMS poruka.

Sarajevski ured trenutno broji oko 100 zaposlenih od kojih je 30 developera i naša namjera je da u svim odjelima dobijemo nove članove koji će nam pomoći da ostvarimo svoje ciljeve. To je ujedno i razlog zbog čega često viđaš Infobip oglase.

Trenutno komuniciramo sa 60% mobilnih uređaja u svijetu, a naša misija je da do kraja 2018. godine dotaknemo svaki mobilni uređaj na svijetu. Želiš biti dio te priče? Nastavi čitati.

Zašto te trebamo?

Naš tim u Sarajevu ima 30 developera koji rade na razvoju internih proizvoda. Obzirom da smo jedan od najvećih Infobip razvojnih centara, želimo preuzeti više projekata na nivou kompanije i u tome nam treba tvoja pomoć. Vodimo stabilan posao i rastemo iz godine u godinu i zato imamo potrebu za širenjem našeg tima.

Šta ćeš raditi?

Trenutno u Sarajevu radimo na par neovisnih projekata koji su dio Infobip platforme: Network Operations Center, VoIP platforma, Deployment manager, USSD platforma, Customer Reporting itd. Kao Softver inžinjer tvoja uloga će biti da razvijaš jedan od tih projekata, ali i da se vremenom upoznaješ sa ostalim projektima i ekipama. Za sve nove članove je definisan onboarding proces kako bi upoznavanje sa projektom i ekipom bilo što jednostavnije.
Dino, Alisa, Imer, Emir, Denis, Almir i Sale jedva čekaju da se pridružiš njima i članovima njihovih timova i pomogneš im u razvijanju najveće komunikacijske platforme.
Vrsta posla:stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme
Regija:Kanton Sarajevo regija

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:Ko bi ti trebao/la biti?

Idealno bi bilo da imaš 5+ godina iskustva u developmentu, ali nije neophodno. Tehnologija u kojoj si do sada radio/la nije presudna, sve dok tebi ne predstavlja problem da se prebaciš na rad u Java tehnologijama. Pored toga, bilo bi dobro da poznaješ osnove GIT, TSQL, Maven/Gradle, Spring, NodeJS, ali i React/Angular2, ako preferiraš web development. U našoj kompaniji najviše uživaju istinski inžinjeri i strastveni zaljubljenici u nove tehnologije.

Šta ti nudimo zauzvrat?

Razvijamo vlastite proizvode i ne radimo outsourcing, samim time nemamo pritisak od rokova i klijenata, te imamo slobodu u kreiranju svog radnog vremena i taskova. U radu koristimo Scrum metodologiju.

Ono što posebno njegujemo je ugodna radna atmosfera i timski rad, jer želimo da svako jutro vidimo osmijeh na tvom licu i da jedva čekaš da dođeš na posao. Nudimo mogućnost rada od kuće nekoliko dana u mjesecu, fleksibilno radno vrijeme, dodatne dane godišnjeg odmora, mogućnost učešća u vlasništvu kompanije, te mnoge druge benefite.

Unutar development odjela imamo 7 levela i svakom članu tima je omogućeno da napreduje u skladu sa svojim ambicijama – prema ulogama Team Leada ili Division Leada, ili prema ulozi Software Architecta.

Nakon zadovoljenog probnog roka svaki developer dobija edukacijski budžet koji koristi za seminare, konferencije, online kurseve, kupovinu knjiga, u skladu sa ličnim željama.

Jednom godišnje organiziramo zajednički teambuilding na nivou kompanije pod nazivom Connect kada okupimo cijelu ekipu od više od 1000 ljudi. Cilj ovog okupljanja je prije svega da razmijenimo znanje, dobre prakse i rezultate poslovanja, te da se dobije uvid u viziju i budući smjer poslovanja kompanije. Uz to naravno ide dobra zabava i druženje. Pored toga imamo i teambuilding na nivou sarajevskog ureda, te još 3 teambuildinga na nivou svakog tima.

Organizujemo i internu Dev Days konferenciju koja za cilj ima razmjenu znanja i iskustava u korištenju novih i postojećih tehnologija.

Svi naši uposlenici su prijavljeni na punu platu i poštujemo Zakon o Radu, tako da uz ove gore pomenute uslove, imamo sve ono što je već i određeno Zakonom o radu.

Kako izgleda naš selekcijski proces?

Ideja prvog intervjua je prvenstveno razmjena informacija. Želimo saznati što više o tebi, ali i omogućiti tebi da pitaš sve što te zanima. Nakon prvog intervjua, šaljemo ti zadatak koji možeš rješavati kod kuće i tako vidjeti kako zapravo izgleda ono što radimo. Nakon dobro urađenog zadatka i čisto napisanog koda, imaš još drugi intervju gdje upoznaješ kolege iz Hrvatske. I to je to. Kratko i jasno.

Želiš biti dio naše misije? PRIJAVI SE

Ako ti je i nakon ovog potrebno više informacija, naša kolegica Nadja, HR Generalist, će biti više nego sretna da odgovori na tvoja pitanja. Možeš joj se javiti na mail Nadja.Serifovic@infobip.com ili na broj +387 33 943 210.
Minimalna stručna sprema:Fakultet
Potrebno radno iskustvo:pet godina
Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare