Oprez pri izboru posrednika za zapošljavanje u Njemačkoj

Oprez pri izboru posrednika za zapošljavanje u Njemačkoj

Oprez pri izboru posrednika za zapošljavanje u Njemačkoj

Agencija za rad i zapošljavanje BiH skreće pažnju građanima BiH da su se u posljednje vrijeme pojavili posrednici u zapošljavanju koji obećavaju građanima zaposlenje u Njemačkoj na poslovima njegovatelja, ali i u nekim drugim zanimanjima, a u ime Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Također, ti navodni posrednici naplaćuju usluge posredovanja od građana, naveli su u Agenciji.

"Zbog svega navedenog Agencija za rad i zapošljavanje BiH upozorava građane da se Agencija za rad i zapošljavanje BiH u svom radu ne koristi uslugama nikakvih posrednika u zapošljavanju, te da se sve usluge posredovanja koje mi obavljamo odvijaju isključivo u službenim prostorijama Agencije za rad i zapošljavanje BiH u Sarajevu. Sve usluge koje pružamo građanima putem postojećih međudržavih sporazuma ili postupajući po oglasima poslodavaca iz inozemstva su besplatne kako za naše građane tako i za poslodavce iz inozemstva", saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Srijeda, 13.04.2016. / http://ba.n1info.com/

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare