Katastrofa

Skandal: Traže "blaže retardiranu osobu" za posao pekara

Skandal: Traže "blaže retardiranu osobu" za posao pekara

Udruga "Spas i nada" iz Veternika (Srbija) raspisala je oglas u kojem se traži "blago retardirana osoba" za posao pekara.

Kako je prenio Radio 021, u centru "Živjeti uspravno", koji se bavi zaštitom prava osoba sa invaliditetom, naveli su da je ovakav oglas neprimjeren iz više razloga. Precizirali da ovakve poruke i formulacije samo doprinose diskriminaciji osoba sa invaliditetom.

U udruzi "Spas i nada" koje se predstavlja kao "udruženje invalida i dijabetičara" naveli su da su u konzultaciji sa Centrom za socijalnu zaštitu postavili ovakav oglas.

Tražimo blaže retardiranu osobu za posao pekara
- Kako drugačije da napišem blaže retardiranoj osobi da mi se javi? Objasnite mi molim vas pa ću vas poslušati - izjavio je Branislav Knežević iz ovog udruženja, objašnjavajući zbog čega su upotrijebili ovaj izraz.

Dodaje da udruga nema dovoljno novca za objavu "opširnijih" oglasa, jer su oni izuzetno skupi i da ih članovi udruge plaćaju novcem od svojih mirovina.

Četvrtak, 28.11.2013. / 24sata.rs

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare