Za intervju za posao se treba dobro pripremiti

Za intervju za posao se treba dobro pripremiti

No, prije nego krenete na razgovor, trebate se pripremiti i pobrinuti za neke detalje kako biste ostavili što bolji utisak na potencijalnog poslodavca.

Kao prvo, osobna higijena i osmijeh su prve stvari koje trebate imati kada dolazite prvi puta na razgovor za posao. Također, poradite na smirenosti i „skulirajte“ se kada dolazite na sastanak jer nitko ne voli nervoznog i hiperaktivnog kandidata za posao. Svoje ambicije možete izraziti i mirnim tonom.

Prilikom rukovanja gledajte osobe u oči i opet nabacite osmijeh. Udobno se smjestite i odgovarajte precizno na postavljena pitanja. Bilo bi dobro da ste prije proučili određene podatke o poduzeću za koje mislite raditi jer će vas sigurno pitati klasično pitanje „što znate o nama“.

Obavezno morate znati s čime se poduzeće bavi jer ispasti ćete smiješni ako ne znate koji se proizvodi i usluge nude. Nemojte na razgovoru vrijeđati svoje bivše poslodavce niti ružno govoriti o kolegama. Pokažite dostojanstvo i kako ste sa svima ostali u dobrim odnosima. Istaknite kako ste timski igrač, da volite obaviti posao na vrijeme, kako ste odgovorni i lojalni poslodavcu.

Obavezno iskoristite prednost raznih seminara i tečajeva koje ste pohađali jer vas sve to prikazuje kao osobu koja voli učiti i napredovati. Na kraju razgovora zahvalite se na prilici koja vam je ponuđena i ljubazno se pozdravite sa svim osobama koja su vas intervjuirala.

Vijest je preuzeta sa portala ictbusiness.info

Četvrtak, 11.07.2019. / poslovni.hr

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare