Klas izvezao svoje prve organske somune na tržište EU

Klas izvezao svoje prve organske somune na tržište EU

Klas izvezao svoje prve organske somune na tržište EU

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo uspješno je implementirala program certificiranja organske proizvodnje i izvoza svojih proizvoda – Sarajevski somun i Somun od integralnog brašna na tržište EU. Ovo su prvi pekarski proizvodi iz BiH koji su pod oznakom “EU organic logo“ izvezena u Dansku, tj. na tržište EU.

“Zahvaljujem se svima koji su uložili znanje i trud da realiziramo ovaj projekta, počev od kolega tehnologa, zatim Klasovih stručnjaka iz kontrole kvaliteta i Služba nabave, preko Odjela za razvoj i kreiranja vizualnog identiteta organskih proizvoda u skladu sa standardima EU. Već duže vremena na svjetskim tržištima je sve jače izražen trend povećane potražnje organskih proizvoda, i Klas je u tom smislu udario temelje jednom novom segmentu razvoja svojih brandova. Nije bilo teško certificirati nešto što je ionako zdravo i kvaitetno, a to su naši somuni, kao vrhunski delikates bosanske kuhinje. Ovaj program ćemo dalje razvijati s namjerom da se na evropskom i svjetskom tržištu etabliramo kao proizvođač organske hrane. Naravno da nas usvojeni standardi i i prebogato nasljeđe bosanske kuhinje u ovim našim naporima čine itekako konkurentnim“, izjavio je Rusmir Hrvić direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje, koji je zakonski regulisan. Organski proizvodi su zdraviji i imaju veću nutritivnu vrijednost. Zbog načina i procesa dobijanja koji je u harmoniji sa prirodom imaju veću životnu energiju i snagu, koja je potrebna za održavanje imuniteta, regeneracionih procesa i održavanja vitalnosti ljudskog organizma. Zato je organska hrana ukusnija.

Organska kontrola “OK“ je bosanskohercegovačka organizacija za certifikaciju koja je razvila program certificiranja i OK standarde za organsku proizvodnju i preradu u skladu sa kojima implementira ovaj program, saopćeno je iz kompanije Klas.

 

Srijeda, 13.07.2016. / http://novovrijeme.ba/

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare